Scriptie opties

Van scriptie naar écht boek. Welke opties zijn er allemaal met betrekking tot het drukken van scripties? Het antwoord is heel veel! Daarom heeft Scriptiemaken.nl ervoor gekozen om de layout opties tot een minimum te bepreken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de boeken.

vierkant

Afmetingen

Scripties kunnen in verschillende formaten gedrukt worden. De meest bestelde vorm en afmeting is staand 170 x 240 mm, dit is het standaardformaat van een boek. Scriptiemaken.nl heeft drie standaardvormen:

Vorm            Afmeting

Staand         A4 210 x 297 mm | 170 x 240 mm | A5 210 x 148 mm
Liggend       A5 210 x 148 mm
Vierkant     150 x 150 mm | 200 x 200 mm

Papier

Scriptiemaken.nl staat voor kwaliteit. Hierbij speelt de keuze in papiersoort een belangrijke rol. Om de boeken in boekhandel kwaliteit te kunnen afleveren heeft Scriptmaken.nl gekozen voor 90 grams HVO (houtvrij) papier voor het binnenwerk. Dit is een ongestreken papiersoort en wit van kleur. HVO is behandeld zodat het bij veroudering niet verkleurd en wordt het meest gebruikt voor het drukken van wetenschappelijke documenten. Daarom is HVO prima geschikt voor het drukken van scripties.

De omslag wordt gedrukt op 250 grams sulfaatkarton. Dit is een hoogwaardig grafisch karton bestaat uit meerder lagen gekoetst houtvrij materiaal, is erg stevig en enkelzijdig gestreken. Hierdoor is het zeer goed verwerkbaar.

papier
full colour

Full colour

Full colour drukken levert het mooiste resultaat op. Daarom worden zowel de cover als het binnenwerk full colour gedrukt. Bij full colour wordt het drukbeeld opgebouwd uit de kleuren cyaan, magenta, yellow en key (black), afgekort CMYK. Tegenwoordig is de techniek zodanig verbeterd waardoor full colour drukken betaalbaar is geworden.

Cover & afwerking

Om aantrekkelijke prijzen te kunnen aanbieden heeft Scriptiemaken.nl er voor gekozen om alleen soft cover en dus geen hard cover boeken aan te bieden. Een soft cover wordt ook wel een paperback genoemd. Een paperback heeft een gelijmde rug en de kaft is een papieren omslag met een ‘plastic laag’. Dit noemt men een cacheerlaag, cacheren betekent bedekken. In de drukkerswereld wordt dit ook wel lamineren genoemd. De cover kan mat of glanzend gelamineerd worden.

 

cover afwerking

Wil je weten hoe jouw scriptie er in boekvorm uit ziet?